Tips

 

Hvordan finner jeg riktig barkrakk - til hjemmet eller til jobben?  

Omgivelsene og ønsket om et personlig preg er selvfølgelig de første kriteriene man bør ha i tankene når man velger å innrede med barkrakker. Derfor vises alle modellene i nettbutikken vår fra forskjellige perspektiver, slik at du allerede ved første øyekast får et fullt inntrykk av dem. Men i tillegg til å være tilpasset den nye eierens individuelle smak, bør barkrakken også oppfylle alle ergonomiske og tekniske krav man måtte ha. Disse kravene kan være forskjellige alt ettersom de skal brukes privat eller kommersielt. Her gir vi deg noen praktiske tips og anbefalinger for å velge riktig barkrakk til dine behov.
 

Til privat bruk

Til å begynne med gjelder det å bestemme seg for en form og farge som kan gå inn og berike settingen i sin helhet, enten som en matchende og konform enhet, eller som en tilsiktet kontrast til resten av inventaret. For den enkelte ikke noe problem - i et par eller en familie vil det allerede være delte meninger. En god og om nødvendig felles planlegging er alltid en fordel, og det må også på forhånd vurderes hvem som kommer til å bruke barkrakken mest. Hvis det for eksempel er store forskjeller i størrelse og vekt hos brukerne, kan man enten velge et stabilt kompromiss eller allerede på forhånd bestemme seg for to ulike modeller. Som hovedregel bør det være omtrent 10 centimeter mellom toppen av kneet og underkanten av bordet eller baren når man sitter på krakken. I denne sammenheng bør man også vurdere om man ønsker en modell med høydejusterbar standfot. Disse barkrakkene synker 5-10 cm når man setter seg på dem, og gjør det dermed enkelt å gå av og på stolen. De fleste av barkrakkene i sortimentet vårt - både de med og uten høydejustering - har en integrert fothviler som gir god støtte når man sitter på stolen.

Hvis du vet at du kommer til å sitte mye og ofte på barkrakken, kan vi trygt anbefale en modell med ryggstø , som gir god komfort også over lengre tid. Hvis du mer er på jakt etter en barkrakk med et stilig utseende til kortere opphold, f.eks. til morgenkaffen eller en rask matbit, behøver du ikke nødvendigvis et ryggstø. Putetykkelsen bør heller ikke undervurderes. Hvis komfort er viktigere enn et elegant utseende, er en modell med kraftig setepute (f.eks. denne barkrakken et godt valg – slik at du alltid sitter behagelig på krakken. For å hjelpe deg med beslutningen er disse tipsene oversiktlig oppsummert som tall og fakta på alle produktsidene våre. Du vil finne all nødvendig informasjon i tabellene på høyre side, f.eks. farger, setehøyde, fothviler, putetykkelse, høydejusterbarhet osv.
 

Sist, men ikke minst - våre rengjøringstips

Barkrakkene er enkle å rengjøre: bruk først en klut med litt såpevann, og tørk deretter med rent vann. Vær oppmerksom på at du aldri bør bruke sterke eller kjemiske rengjøringsmidler til å rengjøre krakken.
 

Til kommersiell bruk

I våre anbefalinger for kommersiell bruk går vi ut fra at barkrakkene skal kunne tåle hard belastning over tid, noe som for eksempel er tilfellet i restaurantbransjen. Hvis barkrakken derimot skal fungere som dekorasjon og sjelden bli brukt, f.eks. i en lobby, er det selvsagt det visuelle inntrykket som er viktigst.

Dersom barkrakken skal brukes ofte og av forskjellige kunder, som det er tilfellet i næringslivet, anbefaler vi såkalte kundebarkrakker (link to:) - modeller med fire bein og uten høydejustering. For det første sørger et støtt understell med fire bein for bedre stabilitet, og for det andre har disse stolene ingen teknisk følsom høydejusteringsfunksjon som kan bli ødelagt. Ved sterk og vekslende belastning over lang tid er det nemlig en viss risiko for at høydejusteringsfunksjonen brukes feil og derfor etter hvert slutter å virke.

Et annet kriterium når man skal velge riktig barkrakk til kommersielt bruk er bevisste valg av farger. Hvis krakken skal passe til den eksisterende innredningen, kan det være en god ide å velge dempede farger - for eksempel svart, grå eller brun. Hvis man velger en lysere fargenyanse bør man huske på at flekker og andre bruksspor som oppstår over tid vil kunne ses mer tydelig, til tross for lettstelte materialer.

På alle produktsidene våre vil du i tillegg til disse tipsene finne mer fakta og tall om hvert enkelt av barkrakkene våre. Du vil finne all nødvendig informasjon i tabellene på høyre side, f.eks. farger, setehøyde, setedybde fothviler, putetykkelse, høydejusterbarhet osv.
 

 Sist, men ikke minst - våre rengjøringstips

Barkrakkene er enkle å rengjøre: bruk først en klut med litt såpevann, og tørk deretter med rent vann. Vær oppmerksom på at du aldri bør bruke sterke eller kjemiske rengjøringsmidler til å rengjøre krakken - dette er spesielt viktig i forbindelse med kommersiell bruk.